Rakott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 0.5 kg rizs
  • 1 fej karfiol
  • 1 kg sertés darálthús
  • só, bors, pici delikát
  • 20 dkg sajt
  • kevés olaj, vagy zsír
  • szárnyas fűszersó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, a rizst pedig puhára. Leszűrjük és kihűtjük a karfiolt és a rizst is.  Egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst is és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és még 5 percig pároljuk. Egy tepsit kizsírozunk, a rizst eligazítjuk benne. Ráöntjük a hús felét, majd erre a karfiolt amit megszórunk fűszersóval, a tetejére a maradék húst. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és nem lesz szép színe.

Tipp:

Nagyon finom tejföllel is , de én nem szoktam csak sajttal elkészíteni.