Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott padlizsán recept

Rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg darált hús
    • 2 nagyobb padlizsán
    • 1 közepes cukkini
    • 4 nagyobb gomba
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • delikát
    • majoránna
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl rizs
    • 2 dl víz
    • 10 dkg reszelt sajt
    • olaj

    Elkészítés:
    A padlizsánokat alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom, besózom és félreteszem. A rizst a vízben félkészre főzöm.

    Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor jól lepirult jöhet bele a darált hús, ezzel is jól átpirítom, fűszerezem, hozzáadom a közben a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit, még pár percig pirítom. Ezután hozzáadok 2 evőkanál tejfölt, amikor már kihűlt hozzáadom a félig főtt rizst és a tojást, jól összedolgozom.

    A padlizsán szeletek felét elosztom a kiolajozott tűzálló edény alján, ráteszem a ragut, a tetejére szép sorban elhelyezem a maradék padlizsánt. A maradék tejfölt egyenletesen elosztom a tetején, megszórom sajttal és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá