Rakott padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 közepes cukkini
  • 4 nagyobb gomba
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • delikát
  • majoránna
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tojás
  • 1 dl rizs
  • 2 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom, besózom és félreteszem. A rizst a vízben félkészre főzöm.

Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor jól lepirult jöhet bele a darált hús, ezzel is jól átpirítom, fűszerezem, hozzáadom a közben a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit, még pár percig pirítom. Ezután hozzáadok 2 evőkanál tejfölt, amikor már kihűlt hozzáadom a félig főtt rizst és a tojást, jól összedolgozom.

A padlizsán szeletek felét elosztom a kiolajozott tűzálló edény alján, ráteszem a ragut, a tetejére szép sorban elhelyezem a maradék padlizsánt. A maradék tejfölt egyenletesen elosztom a tetején, megszórom sajttal és 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.