Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Muszaka recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb padlizsán
    • liszt
    • 40 dkg darált hús
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • őrölt bors
    • 1 kis hagyma
    • 2-3 gerezd tört fokhagyma
    • (paradicsom, zöldpaprika)

    A sütéshez:

    • bőven olaj

    Elkészítés:
    A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagra szeleteljük, lisztbe mártjuk, és bő olajban kisütjük. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajban megpirítjuk, a darált húst beletesszük, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, és megpároljuk. A kisütött padlizsánt és a párolt húst rétegezve egy tűzálló tálba rakjuk, a tojássárgájával elkevert tejfölt a tetejére öntjük, és a sütőben az egészet alaposan megsütjük. (Néha a padlizsán és húsrétegek közé felszeletelt paprikát és paradicsomot is rakhatunk.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá