Muszaka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • liszt
  • 40 dkg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • őrölt bors
  • 1 kis hagyma
  • 2-3 gerezd tört fokhagyma
  • (paradicsom, zöldpaprika)

A sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagra szeleteljük, lisztbe mártjuk, és bő olajban kisütjük. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajban megpirítjuk, a darált húst beletesszük, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, és megpároljuk. A kisütött padlizsánt és a párolt húst rétegezve egy tűzálló tálba rakjuk, a tojássárgájával elkevert tejfölt a tetejére öntjük, és a sütőben az egészet alaposan megsütjük. (Néha a padlizsán és húsrétegek közé felszeletelt paprikát és paradicsomot is rakhatunk.)