Kapros-fokhagymás tejföllel sült tészta csirkemellel recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 500 g száraz tészta
- 2 nagy poharas tejföl (2*330 g)
- fokhagyma (1-2 gerezd, de ízlés dolga)
- aprított kapor( kb 1 evőkanál)
A páchoz:
- 2 dl olaj
- 1-2 evőkanál mustár
- 2 teáskanál pirospaprika
- oregánó
- bazsalikom
- 1 csomag grill fűszerkeverék
A tetejére:
- sajt (kb 20 dkg)
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk, majd a pácban hagyjuk állni 30 percet körülbelül.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd egy jénaiba tesszük.
A húst serpenyőben kisütjük és ráöntjük az egészet a tésztára (minden szaftjával együtt). Összekeverjük, hogy mindenhová jusson a húsból.
A tejfölbe belerakjuk a fokhagymát és a kaprot (ezeket ízlés szerint adagoljuk), majd beborítjuk vele a tésztát. Kicsit ezzel is összekeverjük, hogy jó szaftos legyen mindenhol.
Végül sajtot reszelünk rá és 180 fokos sütőben kb. 20 percig pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









