Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia rakott burgonya recept

Francia rakott burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg füstölt vagy bármilyen kolbász
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl tejföl
    • egy kis fej vöröshagyma
    • fél dl olaj
    • 5 dkg margarin
    • 1 púpozott ek liszt
    • 2 dl tej
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:
    A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam, majd sós vízben megfőztem. A tojásokat is keményre megfőztem. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főzőtejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is és lassú tűzön besűrítettem. Sóztam és borsoztam. A burgonyát, tojást és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba. Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem, és az összekevert ételeket beleöntöttem. A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam. 180 fokon szép pirosra sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá