Francia rakott burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt vagy bármilyen kolbász
  • 3 főtt tojás
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • egy kis fej vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • 5 dkg margarin
  • 1 púpozott ek liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A burgonyát megpucoltam és felkarikáztam, majd sós vízben megfőztem. A tojásokat is keményre megfőztem. A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkarikázott kolbászt egy kicsit átsütöttem és levettem a tűzről.A burgonyát leszűrtem, a tojásokat megpucoltam és felkarikáztam. A margarint felolvasztottam és hozzáadtam a lisztet.Kicsit megpirítottam és a főzőtejszínnel felengedtem valamint hozzáadtam a tejet is és lassú tűzön besűrítettem. Sóztam és borsoztam. A burgonyát, tojást és a kolbászt belekevertem a besamel mártásba. Egy edényt olajjal kikentem morzsával meghintettem, és az összekevert ételeket beleöntöttem. A tetejére egy pohár tejfölbe tettem egy tojás sárgáját és azzal leöntöttem. A sajtot lereszeltem és a tetejére szórtam. 180 fokon szép pirosra sütöttem.