Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini lasagne recept

Cukkini lasagne
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 darab paradicsom
    • 500 g darált sertéshús
    • lasagne tészta
    • oregánó
    • bors
    • 450 ml passzírozott paradicsom
    • 2 darab cukkini
    • 300 g sajt (100 g lehet belőle füstölt)

    Elkészítése:

    A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A répát meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot feldaraboljuk.

    Az olajat felforrósítjuk és elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát. Mikor kezd színt kapni, akkor kozzáadjuk a répát, fokhagymát és a húst, majd az egészet alaposan lepirítjuk. Közben sózzuk, blorsozzuk és oregánót adunk hozzá ízlés szerint. Felöntjük a paradicsomlével és közepes lángon kb 10 percig főzzük.

    A cukkini egyik végébe egy villát szúrunk, hogy a deszkára fektetve, egy hámozó segítségével könnyen, vékony szalagokat tudjunk lehámozni róla. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg elérjük a magokat, majd fordítunk egyet rajta és ott is elkezdünk szalagokat hámozni belőle. Lényegében addig fejtjük le a cukkiniszalagokat minden oldaláról, amíg már csak a téglalap alakú magház marad meg a zöldségből. Ezt megismételjük a másik cukkinivel is.

    Ezután egy nagyobb tálba helyezzük a cukkinittésztánkat, besózzuk a szalagokat és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a só. KB 5 perc után leöntjük a cukkini levét.

    Egy közepes méretű tepsibe vagy jénaiba elkezdjük lefektetni a cukkiniszalagokat két rétegben úgy, hogy befedje az egész tepsi alját. Mehet rá egy adag a raguból és a reszelt sajtból, és a tésztából,  majd ismét mehet rá a cukkini és ezt addig ismételjük, amíg elérünk az utolsó réteg cukkinihez, amivel befedjük az étel tetejét.

    Ráreszórjuk a maradék sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.

    Érdemes megvárni, hogy a lasagne langyosra hűljön, így könnyebb lesz szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek