Cukkini lasagne recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom
- 500 g darált sertéshús
- lasagne tészta
- oregánó
- só
- bors
- 450 ml passzírozott paradicsom
- 2 darab cukkini
- 300 g sajt (100 g lehet belőle füstölt)
Elkészítése:
A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A répát meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot feldaraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk és elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát. Mikor kezd színt kapni, akkor kozzáadjuk a répát, fokhagymát és a húst, majd az egészet alaposan lepirítjuk. Közben sózzuk, blorsozzuk és oregánót adunk hozzá ízlés szerint. Felöntjük a paradicsomlével és közepes lángon kb 10 percig főzzük.
A cukkini egyik végébe egy villát szúrunk, hogy a deszkára fektetve, egy hámozó segítségével könnyen, vékony szalagokat tudjunk lehámozni róla. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg elérjük a magokat, majd fordítunk egyet rajta és ott is elkezdünk szalagokat hámozni belőle. Lényegében addig fejtjük le a cukkiniszalagokat minden oldaláról, amíg már csak a téglalap alakú magház marad meg a zöldségből. Ezt megismételjük a másik cukkinivel is.
Ezután egy nagyobb tálba helyezzük a cukkinittésztánkat, besózzuk a szalagokat és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a só. KB 5 perc után leöntjük a cukkini levét.
Egy közepes méretű tepsibe vagy jénaiba elkezdjük lefektetni a cukkiniszalagokat két rétegben úgy, hogy befedje az egész tepsi alját. Mehet rá egy adag a raguból és a reszelt sajtból, és a tésztából, majd ismét mehet rá a cukkini és ezt addig ismételjük, amíg elérünk az utolsó réteg cukkinihez, amivel befedjük az étel tetejét.
Ráreszórjuk a maradék sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük.
Érdemes megvárni, hogy a lasagne langyosra hűljön, így könnyebb lesz szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









