Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott cukkini recept

Rakott cukkini
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg cukkini (kisebb és zsenge darabok)
    • 50 dkg darált hús
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 ek apróra vágott kapor
    • 3 ág oregánó (ha nincs friss, lehet szárított is)
    • néhány bazsalikomlevél (ebből is jó a morzsolt)
    • 4 érett paradicsom
    • 1 nagyobb fej hagyma
    • 3 duci gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 2 csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A cukkinit alaposan megmossuk és ha a héja keményebb, akkor meg is hámozzuk. Azért érdemes kisebb darabokat választani, mert akkor még nincs nagy magja, nem kell kiszedegetni. Hosszú lapokra gyaluljuk, majd félre tesszük.

    A hagymát megtisztítjuk, kockázzuk és két evőkanál olajon megpirítjuk. Közben a paradicsomokat megmossuk, aprítógépbe tesszük (vagy nagyon apróra kockázzuk) a fűszernövényekkel és a fokhagymával együtt. Összedaráljuk.
    DSCI1751
    A megpirult hagymára rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk kevergetve, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és ráöntjük a fűszeres paradicsomot. Fedő alatt összepároljuk, majd a felesleges nedvességet elsütjük alóla.

    Egy sütőtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a cukkinilapok felét elrendezzük benne. Erre jön a ragu, amit megszórunk a reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel.
    DSCI1753
    A tejfölben elkeverjük a kaprot, és egy kis ételízesítőt, majd rákanalazzuk a rakottasra és végül megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá