Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott burgonya főtt tarjával recept

Rakott burgonya főtt tarjával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg főtt tarja
    • 15 dkg füstölt, húsos szalonna, apróra vágva
    • vaj
    • zsemlemorzsa

    A szószhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dl tejföl
    • bors
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket.

    Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás és a tarja.

    A tejfölt a tojásokkal, sóval és borssal összekeverem és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz maradékával leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét és vajdarabkákat teszek rá. A maradék szalonnát a tetején elosztom.

    Hideg sütőbe teszem és 180 fokon sütöm, míg szépen megpirul a teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá