Rakott burgonya főtt tarjával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott burgonya főtt tarjával

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 tojás
  • 30 dkg főtt tarja
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna, apróra vágva
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A szószhoz:

  • 2 tojás
  • 7 dl tejföl
  • bors
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket.

Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás és a tarja.

A tejfölt a tojásokkal, sóval és borssal összekeverem és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz maradékával leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét és vajdarabkákat teszek rá. A maradék szalonnát a tetején elosztom.

Hideg sütőbe teszem és 180 fokon sütöm, míg szépen megpirul a teteje.