Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli kölessel és pulykahússal recept

Rakott brokkoli kölessel és pulykahússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg brokkoli
    • 1 kg pulyka felső combfilé
    • 25 dkg köles
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek provance-i fűszerkeverék
    • 4 ek étolaj
    • 5 dl tejföl
    • 3 dl főzőtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaj
    • zabpehely

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük.

    A kölest megmossuk, 2 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük 2,5-szeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és megfőzzük, mint a rizst.

    A húst ledaráljuk, a hagymát felaprítjuk és a maradék olajon megdinszteljük. Amikor már szinte kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár percet együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a húst.

    Sózzuk, fűszerezzük és kevergetve puhára pároljuk. Ha elfő az engedett leve, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, elkeverjük benne a megfőtt kölest.

    Egy magas falú tepsit (35 x 22 cm), vagy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük 1-2 ek zabpehellyel és az aljára szórjuk a megfőtt brokkolit. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a tojást, majd meglocsoljuk vele a brokkolit.

    Elterítjük rajta a húsos kölest, meglocsoljuk a maradék tejfölös szósszal. 180 fokos sütőben 60 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.

    Tipp:

    2 dl tejfölt elkeverek egy marék apróra vágott kaporral, ezzel locsolom meg tálaláskor a rakott brokkolis kockát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá