Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rablóhús recept

Rablóhús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg sertéskaraj
    • 25 dkg húsos füstölt szalonna
    • 5-6 krumpli
    • 5-6 fej vöröshagyma
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húst és a szalonnát kockákra vágjuk. A krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.

    Saslik pálcára vagy fém hústűre szorosan felhúzzuk a hozzávalókat felváltva. Krumpli, hús, szalonna, hagyma. Ízlés szerint tehetünk még rá gombát, paprikát, paradicsomot,… stb.

    Egy tepsibe egymás mellé betesszük a saslikokat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Ekkor megnézzük, hogy megsült-e a hús. Ha igen, akkor levesszük a fóliát és a nyársakat szép pirosra sütjük.

    Friss salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá