Rablóhús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg sertéskaraj
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
- 5-6 krumpli
- 5-6 fej vöröshagyma
- só, bors
Elkészítése:
A húst és a szalonnát kockákra vágjuk. A krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
Saslik pálcára vagy fém hústűre szorosan felhúzzuk a hozzávalókat felváltva. Krumpli, hús, szalonna, hagyma. Ízlés szerint tehetünk még rá gombát, paprikát, paradicsomot,… stb.
Egy tepsibe egymás mellé betesszük a saslikokat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Ekkor megnézzük, hogy megsült-e a hús. Ha igen, akkor levesszük a fóliát és a nyársakat szép pirosra sütjük.
Friss salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »