Rablóhús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg sertéskaraj
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
- 5-6 krumpli
- 5-6 fej vöröshagyma
- só, bors
Elkészítése:
A húst és a szalonnát kockákra vágjuk. A krumplikat és a hagymákat meghámozzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
Saslik pálcára vagy fém hústűre szorosan felhúzzuk a hozzávalókat felváltva. Krumpli, hús, szalonna, hagyma. Ízlés szerint tehetünk még rá gombát, paprikát, paradicsomot,… stb.
Egy tepsibe egymás mellé betesszük a saslikokat, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Ekkor megnézzük, hogy megsült-e a hús. Ha igen, akkor levesszük a fóliát és a nyársakat szép pirosra sütjük.
Friss salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »