Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykafasírt recept

Pulykafasírt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 3 db zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 hagyma 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
    • 1 alma 1 sárgarépa lereszelve
    • só, bors, vegeta
    • bacon szalonna
    • nyáron paradicsom, paprika

    Elkészítés:
    A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
    Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.

    Opcionális:
    Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá