Pulykafasírt recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 3 db zsemle
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 hagyma 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
- 1 alma 1 sárgarépa lereszelve
- só, bors, vegeta
- bacon szalonna
- nyáron paradicsom, paprika
Elkészítés:
A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.
Opcionális:
Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.
Jó étvágyat!