Pulykahússal rakott spárga recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg spárga
- 60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
- 30 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- étolaj
- 4 dl tejföl
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ahol roppan letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizst megfőzzük félig. Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát, majd ráterítjük a párolt rizst és a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.