Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahússal rakott spárga recept

Pulykahússal rakott spárga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1 kg spárga
    • 60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
    • 30 dkg rizs
    • 2 fej vöröshagyma
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • étolaj
    • 4 dl tejföl
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ahol roppan letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizst megfőzzük félig. Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát, majd ráterítjük a párolt rizst és a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá