Pulykahússal rakott spárga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykahússal rakott spárga

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg spárga
  • 60 dkg darált pulykahús /pulykacomb/
  • 30 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • étolaj
  • 4 dl tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ahol roppan letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/pároló edényben félpuhára pároljuk. Ha nincs pároló edényünk akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan,hogy a spárga feje szét ne főjön. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk, borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk. A rizst megfőzzük félig. Egy kivajazott tepsibe rakunk egy réteg spárgát, majd ráterítjük a párolt rizst és a lepirított pulykahúst. Erre jön a maradék spárga. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!