Pörkölttel töltött krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 nagyobb krumpli
- 25-30 dkg hús (lehet sertés és száranyas is)
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 paprika
- 2 paradicsom
- 5 dkg sajt
- petrezselyemzöld
- olaj
- só
- bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük.
1 hagymát apróra vágunk, olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és fehéredésig sütjük.
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával meg borssal, megsózzuk és kevés víz hozzáadásával megpároljuk, hagyjuk zsírjára sülni.
Közben a megmaradt hagymából, a paprikából meg a paradicsomból lecsóalapot készítünk, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, megsózzuk és kevés vízzel felöntjük, majd egy hőálló tepsibe öntjük.
Az időközben megfőtt krumplit leszűrjük, langyosan meghámozzuk és a kalapját levágjuk, kiskanállal kivájjuk a közepét, ügyelve, hogy a falát ne sértsük meg.
A krumplikat megtöltjük a pörkölthússal és a lecsóalapra helyezzük, majd forró sütőben, 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »