Pörkölttel töltött krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 nagyobb krumpli
- 25-30 dkg hús (lehet sertés és száranyas is)
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 paprika
- 2 paradicsom
- 5 dkg sajt
- petrezselyemzöld
- olaj
- só
- bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük.
1 hagymát apróra vágunk, olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és fehéredésig sütjük.
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával meg borssal, megsózzuk és kevés víz hozzáadásával megpároljuk, hagyjuk zsírjára sülni.
Közben a megmaradt hagymából, a paprikából meg a paradicsomból lecsóalapot készítünk, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, megsózzuk és kevés vízzel felöntjük, majd egy hőálló tepsibe öntjük.
Az időközben megfőtt krumplit leszűrjük, langyosan meghámozzuk és a kalapját levágjuk, kiskanállal kivájjuk a közepét, ügyelve, hogy a falát ne sértsük meg.
A krumplikat megtöltjük a pörkölthússal és a lecsóalapra helyezzük, majd forró sütőben, 25-30 percig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel.
Forrón tálaljuk.