Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéstokány Marcsi módra recept

Sertéstokány Marcsi módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés comb
    • 40 dkg gomba
    • 40 dkg zöldborsó
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • olaj
    • ízlés szerint só
    • őrölt bors
    • majoránna
    • őrölt kömény
    • 1 dl tejföl
    • pirospaprika
    • 6 közepes csemege uborka

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom. A sertés combot egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom.

    A gombát megpucolom és felszeletelem, az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.

    Amikor a hús és a többi hozzávaló megpuhult, fűszerezem pirospaprikával. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem és további 7-8 percet forralom lassú tűznél.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá