Sertéstokány Marcsi módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb
  • 40 dkg gomba
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika
  • 6 közepes csemege uborka

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom. A sertés combot egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához és fehéredésig pirítom.

A gombát megpucolom és felszeletelem, az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.

Amikor a hús és a többi hozzávaló megpuhult, fűszerezem pirospaprikával. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem és további 7-8 percet forralom lassú tűznél.

Jó étvágyat!