Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhapörkölt recept

Marhapörkölt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1kg marhacomb
    • 1dl olaj
    • 2evőkanál zsír (házi)
    • 2fej vöröshagyma
    • 3gerezd fokhagyma
    • 2 db paprika
    • 1db paradicsom
    • 2kiskanál őrölt bors (frissen őrölt)
    • 2kiskanál kömény (őrölt)
    • 2evőkanál pirospaprika
    • 2dl vörösbor
    • ízlés szerint só

    Elkészítése: Felkockázzuk a húst 2×2 cm nagyságúra. Felkockázzuk mellé a vöröshagymát. Apróra vágjuk hozzá a fokhagymát. Felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Egy nagy edényben felrakjuk zsíron és olajon a vöröshagymát, majd ezt aranybarnára lepirítjuk. Utána hozzáadjuk a fokhagymát majd a fűszereket is. Ezeket megsózzuk ízlés szerint, majd ezek után belerakjuk a paradicsomot és paprikát. Néhány percig hagyjuk, hogy a paprika és paradicsom összeessen, végül belerakjuk a húst, amit majd vaj puhára elkészítünk. Beleöntjük a vörösbort ezzel tényleg pár percet készítjük és már csak tálaljuk ezt az ínycsiklandóan finom ételt. minden kedves olvasónak nagyon jó étvágyat kíván Tamás!

    Sztori: Én ehhez az ínycsiklandóan finom ételhez még szoktam hegyes erős paprikát is tenni. De ezt azért nem írtam, mert nem minden ember szereti a csípős dolgokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá