Marhapörkölt recept
Hozzávalók:
- 1kg marhacomb
- 1dl olaj
- 2evőkanál zsír (házi)
- 2fej vöröshagyma
- 3gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 1db paradicsom
- 2kiskanál őrölt bors (frissen őrölt)
- 2kiskanál kömény (őrölt)
- 2evőkanál pirospaprika
- 2dl vörösbor
- ízlés szerint só
Elkészítése: Felkockázzuk a húst 2×2 cm nagyságúra. Felkockázzuk mellé a vöröshagymát. Apróra vágjuk hozzá a fokhagymát. Felkarikázzuk a paprikát és a paradicsomot is. Egy nagy edényben felrakjuk zsíron és olajon a vöröshagymát, majd ezt aranybarnára lepirítjuk. Utána hozzáadjuk a fokhagymát majd a fűszereket is. Ezeket megsózzuk ízlés szerint, majd ezek után belerakjuk a paradicsomot és paprikát. Néhány percig hagyjuk, hogy a paprika és paradicsom összeessen, végül belerakjuk a húst, amit majd vaj puhára elkészítünk. Beleöntjük a vörösbort ezzel tényleg pár percet készítjük és már csak tálaljuk ezt az ínycsiklandóan finom ételt. minden kedves olvasónak nagyon jó étvágyat kíván Tamás!
Sztori: Én ehhez az ínycsiklandóan finom ételhez még szoktam hegyes erős paprikát is tenni. De ezt azért nem írtam, mert nem minden ember szereti a csípős dolgokat.