Juhászpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 3/4 kg sertéshús /lapocka,comb/
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só,bors,paprika
- 3-4 gerezd foghagyma
- őrölt kömény
- 1 evőkanál paradicsompüré
- sűrítéshez két kávéskanál étkezési keményítő
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztom.Hozzáadom a kockára vágott húst és ráteszem a fűszereket.Intenzívebben fűszerezem a szokásos pörköltnél,mert az édes káposzta felveszi majd az ízét. Kis víz hozzáadásával majdnem puhára főzöm. Közben laskára vágom a káposztát és hozzáadom a pörkölthöz,amivel aztán készre főzöm az egészet.Mire a hús megpuhul a káposzta is jó lesz.Ha szükséges vizet lehet még hozzáadni,de ne legyen leves kinézetű,csak mértékkel.
Amikor puha a hús,két kávéskanál étkezési keményítőt összekeverek 2-2.5 dl tejföllel,kis víz hozzáadásával és ráöntöm a káposztás húsra. Ha nagyon sűrű akkor még kis vízzel lehet pótolni. Télen is, nyáron is nagyon finom étek. A fejeskáposzta elkészítésének újabb variációja.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Sztori: A fejeskáposzta az olcsóbban beszerezhető ételek közé tartozik.Kevés elkészítési módját ismerjük.Többek között csak a káposztás cvekedli,paradicsomos káposzta főzelék változatát használjuk.Mivel olcsó és laskára vágva is könnyen fagyasztható ezért mindig tárolok belőle a mélyhűtőben.Ezt a húsos változatát egyszer bográcsban próbáltuk ki és nagyon megszerettük.Hamar elkészül,nem kell sokat bíbelődni vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »