Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztom.Hozzáadom a kockára vágott húst és ráteszem a fűszereket.Intenzívebben fűszerezem a szokásos pörköltnél,mert az édes káposzta felveszi majd az ízét. Kis víz hozzáadásával majdnem puhára főzöm. Közben laskára vágom a káposztát és hozzáadom a pörkölthöz,amivel aztán készre főzöm az egészet.Mire a hús megpuhul a káposzta is jó lesz.Ha szükséges vizet lehet még hozzáadni,de ne legyen leves kinézetű,csak mértékkel.
Amikor puha a hús,két kávéskanál étkezési keményítőt összekeverek 2-2.5 dl tejföllel,kis víz hozzáadásával és ráöntöm a káposztás húsra. Ha nagyon sűrű akkor még kis vízzel lehet pótolni. Télen is, nyáron is nagyon finom étek. A fejeskáposzta elkészítésének újabb variációja.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Sztori: A fejeskáposzta az olcsóbban beszerezhető ételek közé tartozik.Kevés elkészítési módját ismerjük.Többek között csak a káposztás cvekedli,paradicsomos káposzta főzelék változatát használjuk.Mivel olcsó és laskára vágva is könnyen fagyasztható ezért mindig tárolok belőle a mélyhűtőben.Ezt a húsos változatát egyszer bográcsban próbáltuk ki és nagyon megszerettük.Hamar elkészül,nem kell sokat bíbelődni vele.