Juhászpörkölt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 3/4 kg sertéshús /lapocka,comb/
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só,bors,paprika
  • 3-4 gerezd foghagyma
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • sűrítéshez két kávéskanál étkezési keményítő
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztom.Hozzáadom a kockára vágott húst és ráteszem a fűszereket.Intenzívebben fűszerezem a szokásos pörköltnél,mert az édes káposzta felveszi majd az ízét. Kis víz hozzáadásával majdnem puhára főzöm. Közben laskára vágom a káposztát és hozzáadom a pörkölthöz,amivel aztán készre főzöm az egészet.Mire a hús megpuhul a káposzta is jó lesz.Ha szükséges vizet lehet még hozzáadni,de ne legyen leves kinézetű,csak mértékkel.
Amikor puha a hús,két kávéskanál étkezési keményítőt összekeverek 2-2.5 dl tejföllel,kis víz hozzáadásával és ráöntöm a káposztás húsra. Ha nagyon sűrű akkor még kis vízzel lehet pótolni. Télen is, nyáron is nagyon finom étek. A fejeskáposzta elkészítésének újabb variációja.
JÓ ÉTVÁGYAT!

Sztori: A fejeskáposzta az olcsóbban beszerezhető ételek közé tartozik.Kevés elkészítési módját ismerjük.Többek között csak a káposztás cvekedli,paradicsomos káposzta főzelék változatát használjuk.Mivel olcsó és laskára vágva is könnyen fagyasztható ezért mindig tárolok belőle a mélyhűtőben.Ezt a húsos változatát egyszer bográcsban próbáltuk ki és nagyon megszerettük.Hamar elkészül,nem kell sokat bíbelődni vele.