Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hétvezér-tokány recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg marhapacsni
    • 25 dkg sertéscomb
    • 25 dkg borjúhús (vagy kicsontozott csirkemell)
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezdfokhagyma
    • 1-1 paradicsom meg zöldpaprika
    • 1 dl tejföl
    • 1 kiskanál liszt
    • 1 csapott kiskanál pirospaprika
    • késhegynyi majoránna
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    Az olajon, fedő alatt megpirítjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, átsütjük rajta a kockákra vágott marhahúst, a pirospaprikával meghintjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy félig ellepje. Beletesszük a paradicsomot meg a zöldpaprikát, a fokhagymagerezdeket, és megfűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon 40 percig pároljuk. Ekkor rakjuk bele a kockákra vágott sertéshúst, ha kell, egy kevés vizet öntünk még hozzá, és 30 percig, kis lángon együtt puhítjuk. A végén kerül a lábasba kicsontozott, lebőrözött csirkemell, és együtt teljesen megpuhítjuk.
    Vagy így, rövid lével tálaljuk, vagy a liszttel simára kevert tejföllel sűrítjük be a mártást. Galuska illik hozzá, de sokan csak puha kenyérrel eszik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá