Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes darált hússal töltött gomba recept

Petrezselymes darált hússal töltött gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 nagy fej csiperke gomba
    • 15 dkg darált hús
    • 1 kis doboz tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem zöldje
    • 1 tk vaj
    • őrölt paprika
    • bors
    • bazsalikom

    Elkészítése:

    A gombafejeket megtisztítjuk, tövüket eltávolítjuk és a kalapokat egy tepsire helyezzük fejjel lefelé.

    A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 10 perc párolás után hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét és ha kell, akkor minimális folyadékkal pótoljuk, hogy ne ragadjon le. 15 perc alatt kész. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a vajat a bazsalikommal felolvasztjuk takarék lángon, vagy mikróban és a gombafejeket egy ecset segítségével bevonjuk vele.

    Az elkészült darált húst egy evőkanál segítségével a gombafejekbe töltjük, majd a tetejükre 1-1 ek tejfölt rakunk úgy, hogy belepje a darált húst. Csipetnyi őrölt paprikával meghintjük és egy kis reszelt sajtot szórunk rá a végén.

    Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percet pároljuk fedő, vagy alufólia alatt, majd ezt eltávolítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük!

    Rizibizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk!

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A tepsibe szoktam rakni 2 szál répát darabolva, és hozzásütöm a gombához. Bazsalikomos vajjal locsolom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá