Petrezselymes darált hússal töltött gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 nagy fej csiperke gomba
  • 15 dkg darált hús
  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 tk vaj
  • őrölt paprika
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítése:

A gombafejeket megtisztítjuk, tövüket eltávolítjuk és a kalapokat egy tepsire helyezzük fejjel lefelé.

A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 10 perc párolás után hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét és ha kell, akkor minimális folyadékkal pótoljuk, hogy ne ragadjon le. 15 perc alatt kész. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a vajat a bazsalikommal felolvasztjuk takarék lángon, vagy mikróban és a gombafejeket egy ecset segítségével bevonjuk vele.

Az elkészült darált húst egy evőkanál segítségével a gombafejekbe töltjük, majd a tetejükre 1-1 ek tejfölt rakunk úgy, hogy belepje a darált húst. Csipetnyi őrölt paprikával meghintjük és egy kis reszelt sajtot szórunk rá a végén.

Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percet pároljuk fedő, vagy alufólia alatt, majd ezt eltávolítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük!

Rizibizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk!

Jó étvágyat!

Tipp:

A tepsibe szoktam rakni 2 szál répát darabolva, és hozzásütöm a gombához. Bazsalikomos vajjal locsolom.