Hozzávalók:
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, tövüket eltávolítjuk és a kalapokat egy tepsire helyezzük fejjel lefelé.
A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 10 perc párolás után hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét és ha kell, akkor minimális folyadékkal pótoljuk, hogy ne ragadjon le. 15 perc alatt kész. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a vajat a bazsalikommal felolvasztjuk takarék lángon, vagy mikróban és a gombafejeket egy ecset segítségével bevonjuk vele.
Az elkészült darált húst egy evőkanál segítségével a gombafejekbe töltjük, majd a tetejükre 1-1 ek tejfölt rakunk úgy, hogy belepje a darált húst. Csipetnyi őrölt paprikával meghintjük és egy kis reszelt sajtot szórunk rá a végén.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percet pároljuk fedő, vagy alufólia alatt, majd ezt eltávolítjuk és további 20 perc alatt készre sütjük!
Rizibizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk!
Jó étvágyat!
A tepsibe szoktam rakni 2 szál répát darabolva, és hozzásütöm a gombához. Bazsalikomos vajjal locsolom.