Pásztortarhonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg tarhonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A szalonnát felvágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Ekkor rátesszük a paprikát, alaposan elkeverjük. Beletesszük a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és a kolbászt, majd az egészet készre főzzük.
Kovászos uborkát vagy tetszés szerinti savanyúságot és friss kenyeret adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









