Pásztortarhonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg tarhonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A szalonnát felvágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Ekkor rátesszük a paprikát, alaposan elkeverjük. Beletesszük a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és a kolbászt, majd az egészet készre főzzük.
Kovászos uborkát vagy tetszés szerinti savanyúságot és friss kenyeret adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »