Pásztortarhonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg tarhonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg kolbász
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A szalonnát felvágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Ekkor rátesszük a paprikát, alaposan elkeverjük. Beletesszük a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt főzzük.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és a kolbászt, majd az egészet készre főzzük.
Kovászos uborkát vagy tetszés szerinti savanyúságot és friss kenyeret adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









