Pásztortarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg tarhonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.

A szalonnát felvágjuk és a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Ekkor rátesszük a paprikát, alaposan elkeverjük. Beletesszük a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt főzzük.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és a kolbászt, majd az egészet készre főzzük.

Kovászos uborkát vagy tetszés szerinti savanyúságot és friss kenyeret adhatunk mellé.