Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pásztorpite recept

Pásztorpite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A raguhoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 25 dkg zöldborsó
    • 3 közepes lilahagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 5 dkg sűrített paradicsom
    • 1 db leveskocka
    • 5 dl víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj

    Tetejére

    • 1 kg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A ragu elkészítése:

    Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.

    Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.

    Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.

    A tetejére:

    Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.

    Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá