Pásztorpite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pásztorpite

Hozzávalók:
A raguhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 közepes lilahagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 1 db leveskocka
  • 5 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj

Tetejére

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A ragu elkészítése:

Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.

Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.

Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.

A tetejére:

Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.

Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.