Parasztos egytál recept
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 6 vastagabb szelet füstölt tarja
- 3 vastagabb szelet húsos szalonna
- 1 szál lecsókolbász nagyobb darabokra vágva
- 1 kisebb darab füstölt kolbász felkarikázva
- 4 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A krumplit és a vöröshagymát meghámozom és megmosom. A hagymákat félbevágom, majd laskára szeletelem.
Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozok, amibe a krumplit nem túl vastagra karikázom. Alaposan megsózom. Rászórom a hagymát, hogy szálaira essen, ráteszem a kolbászkarikákat, majd a kezemmel összeforgatom.
Ráterítem a tarja és húsos szalonna szeleteket, illetve a lecsókolbászt.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütöm. Fél óra sülés után kiveszem a tepsit és átforgatom az ételt.
A tarja szeleteket a krumplikarikák közé rejtem, hogy ne száradjanak ki. Megkóstolom, ha szükséges, újra megsózom. Amikor a krumpli szép pirosra pirult, készen is van.
Puha kenyérrel, házi savanyúsággal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









