Parasztos egytál recept

Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 6 vastagabb szelet füstölt tarja
- 3 vastagabb szelet húsos szalonna
- 1 szál lecsókolbász nagyobb darabokra vágva
- 1 kisebb darab füstölt kolbász felkarikázva
- 4 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A krumplit és a vöröshagymát meghámozom és megmosom. A hagymákat félbevágom, majd laskára szeletelem.
Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozok, amibe a krumplit nem túl vastagra karikázom. Alaposan megsózom. Rászórom a hagymát, hogy szálaira essen, ráteszem a kolbászkarikákat, majd a kezemmel összeforgatom.
Ráterítem a tarja és húsos szalonna szeleteket, illetve a lecsókolbászt.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütöm. Fél óra sülés után kiveszem a tepsit és átforgatom az ételt.
A tarja szeleteket a krumplikarikák közé rejtem, hogy ne száradjanak ki. Megkóstolom, ha szükséges, újra megsózom. Amikor a krumpli szép pirosra pirult, készen is van.
Puha kenyérrel, házi savanyúsággal tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »