Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos húsgombóc recept

Paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéscomb
    • 15 dkg rizs
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 360 g sűrített paradicsom
    • paradicsomlé (ízlés szerint)
    • víz
    • bors
    • pirospaprika
    • ételízesítő
    • bazsalikom
    • liszt
    • olaj
    • cukor

    Elkészítése:

    Egy fazékba öntjük a paradicsomlevet és a vizet, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és feltesszük melegedni. Míg melegszik elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, fokhagymával és bazsalikommal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.

    Tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából és óvatosan a forrásban lévő paradicsomos vízbe engedjük. Közepes lángon lefedve kb. 40 percig főzzük. A sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük és amikor megpuhultak a gombócok, ráöntjük.

    Lisztből és olajból rántást készítünk és ezzel sűrítjük a mártást. Sóval, cukorral ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá