Paradicsomos húsgombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 15 dkg rizs
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 360 g sűrített paradicsom
- paradicsomlé (ízlés szerint)
- víz
- só
- bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- bazsalikom
- liszt
- olaj
- cukor
Elkészítése:
Egy fazékba öntjük a paradicsomlevet és a vizet, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és feltesszük melegedni. Míg melegszik elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, fokhagymával és bazsalikommal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
Tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából és óvatosan a forrásban lévő paradicsomos vízbe engedjük. Közepes lángon lefedve kb. 40 percig főzzük. A sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük és amikor megpuhultak a gombócok, ráöntjük.
Lisztből és olajból rántást készítünk és ezzel sűrítjük a mártást. Sóval, cukorral ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.