Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy fazékba öntjük a paradicsomlevet és a vizet, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és feltesszük melegedni. Míg melegszik elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, fokhagymával és bazsalikommal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
Tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából és óvatosan a forrásban lévő paradicsomos vízbe engedjük. Közepes lángon lefedve kb. 40 percig főzzük. A sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük és amikor megpuhultak a gombócok, ráöntjük.
Lisztből és olajból rántást készítünk és ezzel sűrítjük a mártást. Sóval, cukorral ízesítjük.