Paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 15 dkg rizs
  • 3 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 360 g sűrített paradicsom
  • paradicsomlé (ízlés szerint)
  • víz
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • liszt
  • olaj
  • cukor

Elkészítése:

Egy fazékba öntjük a paradicsomlevet és a vizet, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és feltesszük melegedni. Míg melegszik elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálba tesszük a darált húst, a rizst, ráütjük a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, fokhagymával és bazsalikommal, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.

Tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából és óvatosan a forrásban lévő paradicsomos vízbe engedjük. Közepes lángon lefedve kb. 40 percig főzzük. A sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük és amikor megpuhultak a gombócok, ráöntjük.

Lisztből és olajból rántást készítünk és ezzel sűrítjük a mártást. Sóval, cukorral ízesítjük.