Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pacal pörkölt burgonyagombóccal recept

Pacal pörkölt burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pacal
    • 2 vöröshagyma
    • 0,5 dl olaj
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • 2 babérlevél
    • fűszerpaprika
    • gulyáskrém
    • 50 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • szárított petrezselyem

    Elkészítése:

    Pörkölt készítése:

    A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, fűszerpaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott pacalt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.

    Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, őrölt borssal, őrölt köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük. 3 órát főzzük közepes lángon, a vizet apránként pótoljuk.

    Burgonyagombóc készítése:

    A meghámozott és feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadunk 1 tojás, szárított petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük (ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 főzzük, majd kiemeljük).

    Az elkészült pacallal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá