Pacal pörkölt burgonyagombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pacal
  • 2 vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • fűszerpaprika
  • gulyáskrém
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • szárított petrezselyem

Elkészítése:

Pörkölt készítése:

A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, fűszerpaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott pacalt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.

Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, őrölt borssal, őrölt köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük. 3 órát főzzük közepes lángon, a vizet apránként pótoljuk.

Burgonyagombóc készítése:

A meghámozott és feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadunk 1 tojás, szárított petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük (ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 főzzük, majd kiemeljük).

Az elkészült pacallal kínáljuk.