Mustáros-tejfölös sertésragú teknős alakú krumplipürével recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés hús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldbab
- 3 db ecetes uborka
- 1 tk mustár,só,bors ,1/2 ek őrölt piros paprika
- 3 dl tejföl,2 ek liszt
Krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl,só
Díszítéshez:
- 2 db ecetes uborka
- 3 db egész bors
Elkészítése:
Szalonnát és a húst felcsíkozzuk,hagymát felkockázzuk,kolbászt felkarikázzuk,zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.
A szalonnát zsírjára kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát és a kolbászt, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd a húst
Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a zöldbabot ,ecetes uborkát,mustárt sózzuk-borsozzuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 3-4 ek szaftlével és amikor teljesen megfőtt a hús belehabarjuk.
A krumplipüréhez a krumplit meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük és a tejföllel jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozunk 7-8 evőkanállal és teknős formát alakítunk ki belőle.
Ecetes uborkát felkarikázzuk (ez lesz a páncélja, egész bors szemek a teknős szemei).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »