Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozzarellával töltött, mediterrán húsgolyók. recept

Mozzarellával töltött, mediterrán húsgolyók.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A húsgolyókhoz:

    • kb. 80 g. mini mozzarella, (8-10 db. golyó)
    • 30 dkg. darált sertéshús
    • 1 evőkanál rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • friss bazsalikom
    • oregánó
    • petrezselyem zöld
    • snidling
    • egy fél mag nélküli csili
    • frissen őrölt bors

    A raguhoz:

    • 1 db színes paprika
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál újhagyma
    • fél szál szárzeller
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kevés petrezselyem zöld
    • néhány bazsalikom levél
    • só, frissen őrölt bors
    • 3 – 4 dl. paradicsomszósz

    Továbbá:

    • 40 dkg száraztészta ( hosszú metélt, spagetti, makaróni, fodros kocka, vagy bármilyen olaszos jellegű, de nem nagyméretű tészta)

    Elkészítése:

    A húsgombócokat készítem el először. A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott apróra vágott csilit, és apróra vágott zöld fűszereket keverek, sózom, enyhén megborsozom, majd összedolgozom.

    Egy órára a hűtőbe teszem.

    A mini mozzarellákat kétfelé vágom, és kis húspogácsák közepébe teszem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálok belőlük.

    Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyót készítettem. Forró, enyhén sós vízben, a golyókat megfőzöm. Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még öt percig. Míg a húsgolyók főnek, elkészítem a ragut.

    A sárgarépát, és a színes paprikát vékony csíkokra (zsülienre) vágom, az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szétnyomom, a halványító zellert is felkarikázom. Néhány bazsalikom, és petrezselyem levelet apróra vágok.

    Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpárolom, és mikor enyhén megpuhultak, megsózom, megborsozom, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntöm paradicsomszósszal.

    Használható hozzá konzerv hámozott paradicsom is, de én a papírdobozos paradicsomszószt használtam, majdnem az egész dobozt.

    Összeforralom, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatom a serpenyőbe. A tésztát nem csepegtettem le, hanem a főzővízből, szűrővel, közvetlenül a serpenyőbe tettem.

    Jól átforgattam, majd tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá