Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
A raguhoz:
Továbbá:
Elkészítése:
A húsgombócokat készítem el először. A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott apróra vágott csilit, és apróra vágott zöld fűszereket keverek, sózom, enyhén megborsozom, majd összedolgozom.
Egy órára a hűtőbe teszem.
A mini mozzarellákat kétfelé vágom, és kis húspogácsák közepébe teszem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálok belőlük.
Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyót készítettem. Forró, enyhén sós vízben, a golyókat megfőzöm. Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még öt percig. Míg a húsgolyók főnek, elkészítem a ragut.
A sárgarépát, és a színes paprikát vékony csíkokra (zsülienre) vágom, az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szétnyomom, a halványító zellert is felkarikázom. Néhány bazsalikom, és petrezselyem levelet apróra vágok.
Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpárolom, és mikor enyhén megpuhultak, megsózom, megborsozom, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntöm paradicsomszósszal.
Használható hozzá konzerv hámozott paradicsom is, de én a papírdobozos paradicsomszószt használtam, majdnem az egész dobozt.
Összeforralom, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatom a serpenyőbe. A tésztát nem csepegtettem le, hanem a főzővízből, szűrővel, közvetlenül a serpenyőbe tettem.
Jól átforgattam, majd tálaltam.