Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói rántott borda másképp recept

Milánói rántott borda másképp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet csontos karaj
    • 1 darabolt paradicsom konzerv
    • 1/2 liter paradicsomlé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 friss bazsalikom levél (vagy 1 mokkás kanál szárított)
    • 30 dkg mozzarella
    • 20 dkg parmezán
    • cukor

    A panírozáshoz:

    • tojás
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • bors
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, panírozom és forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütöm és tepsibe teszem.
    IMGP6795
    A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre párolom, hozzáadom a fokhagymát, a darabolt paradicsomot, a paradicsomlét, sózom, borsozom, ízlés szerint adok hozzá cukrot és kb 10 percig főzöm. Amikor jól besűrűsödött hozzáadom a felaprított bazsalikomot.

    Az elősütött húsok tetejére halmozom a mártást, megszórom a reszelt mozzarellával és sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Tálalásnál még megszórom a parmezánnal is.

    Tipp:

    Köretként tésztát, rizst, de akár hasábburgonyát is tálalhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá