Milánói rántott borda másképp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontos karaj
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 friss bazsalikom levél (vagy 1 mokkás kanál szárított)
  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg parmezán
  • cukor

A panírozáshoz:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, panírozom és forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütöm és tepsibe teszem.
IMGP6795
A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés olajon üvegesre párolom, hozzáadom a fokhagymát, a darabolt paradicsomot, a paradicsomlét, sózom, borsozom, ízlés szerint adok hozzá cukrot és kb 10 percig főzöm. Amikor jól besűrűsödött hozzáadom a felaprított bazsalikomot.

Az elősütött húsok tetejére halmozom a mártást, megszórom a reszelt mozzarellával és sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Tálalásnál még megszórom a parmezánnal is.

Tipp:

Köretként tésztát, rizst, de akár hasábburgonyát is tálalhatunk.