Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros rizses lecsó füstölt házi sonkával, szalonnával és kolbásszal recept

Magyaros rizses lecsó füstölt házi sonkával, szalonnával és kolbásszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy bögre rizs
    • 1 dl olaj
    • 3 ek  ételízesítő
    • 4 nagy fej hagyma
    • 1 kg lecsópaprika
    • 80 dkg paradicsom
    • 2 szelet házi sonka
    • 1 szál kolbász
    • 1 nagy szelet szalonna
    • 1 kk só
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk szódabikarbóna

    Elkészítése:

    Olajban megsütjük a sonkát és a szalonnát. Amikor kész, kivesszük a sonkát és a szalonnát. Az olajba beletesszük a hagymát és egy kicsit fedő alatt pároljuk.

    Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot, valamint az ételízesítőt, a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát, a szódabikarbónát, végül pedig a kolbászt.

    Fedő alatt pároljuk, amíg jó szaftos lesz (kb. 40 perc). Levesszük a fedőt, utána rászórjuk az őrölt paprikát és jól összekeverjük.

    Egy kis olajat öntünk egy edénybe, a megmosott rizst jól megpirítjuk és kétszer annyi forró vizet öntünk rá.

    Beletesszük az ételízesítőt és kis lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.

    Lekapcsoljuk a gázt, alufóliával letakarjuk az edényt, annak tetejére rátesszük a fedőt, így utána megpuhul.

    Ha kész, összekeverjük a lecsóval és a tetejére tesszük a sonkát, a szalonnát és a kolbászt.

    Tipp:

    Erős paprikával is tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá