Magyaros rizses lecsó füstölt házi sonkával, szalonnával és kolbásszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy bögre rizs
- 1 dl olaj
- 3 ek ételízesítő
- 4 nagy fej hagyma
- 1 kg lecsópaprika
- 80 dkg paradicsom
- 2 szelet házi sonka
- 1 szál kolbász
- 1 nagy szelet szalonna
- 1 kk só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
Olajban megsütjük a sonkát és a szalonnát. Amikor kész, kivesszük a sonkát és a szalonnát. Az olajba beletesszük a hagymát és egy kicsit fedő alatt pároljuk.
Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot, valamint az ételízesítőt, a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát, a szódabikarbónát, végül pedig a kolbászt.
Fedő alatt pároljuk, amíg jó szaftos lesz (kb. 40 perc). Levesszük a fedőt, utána rászórjuk az őrölt paprikát és jól összekeverjük.
Egy kis olajat öntünk egy edénybe, a megmosott rizst jól megpirítjuk és kétszer annyi forró vizet öntünk rá.
Beletesszük az ételízesítőt és kis lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.
Lekapcsoljuk a gázt, alufóliával letakarjuk az edényt, annak tetejére rátesszük a fedőt, így utána megpuhul.
Ha kész, összekeverjük a lecsóval és a tetejére tesszük a sonkát, a szalonnát és a kolbászt.
Tipp:
Erős paprikával is tálalhatjuk.