Hozzávalók:
Elkészítése:
Olajban megsütjük a sonkát és a szalonnát. Amikor kész, kivesszük a sonkát és a szalonnát. Az olajba beletesszük a hagymát és egy kicsit fedő alatt pároljuk.
Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot, valamint az ételízesítőt, a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát, a szódabikarbónát, végül pedig a kolbászt.
Fedő alatt pároljuk, amíg jó szaftos lesz (kb. 40 perc). Levesszük a fedőt, utána rászórjuk az őrölt paprikát és jól összekeverjük.
Egy kis olajat öntünk egy edénybe, a megmosott rizst jól megpirítjuk és kétszer annyi forró vizet öntünk rá.
Beletesszük az ételízesítőt és kis lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.
Lekapcsoljuk a gázt, alufóliával letakarjuk az edényt, annak tetejére rátesszük a fedőt, így utána megpuhul.
Ha kész, összekeverjük a lecsóval és a tetejére tesszük a sonkát, a szalonnát és a kolbászt.
Erős paprikával is tálalhatjuk.