Lecsós-húsos fészek recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 szelet kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 1 tk őrölt piros paprika
- 2 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 2 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db paprika
- só
- bors
Elkészítése:
Kenyérszeleteket vízbe áztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a hagymát,vízből kinyomkodott kenyereket, a tojást és a lisztet.Sózzuk-borsozzuk meghintjük piros paprikával.
Kis gombócokat formálunk belőle, közepébe kis mélyedést alakítunk ki az ujjunkkal ,beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.
Töltelékhez:
A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk, majd a paprikával együtt cikkekre szeleteljük.
Kevés olajon megsütjük sózzuk-borsozzuk és a végén ráöntjük a felvert tojásokat amit megsóztunk. Ha megsült, a húsfészkekre halmozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.