Lecsós-húsos fészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós-húsos fészek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • 2 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 2 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paprika
  • bors

Elkészítése:

Kenyérszeleteket vízbe áztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a hagymát,vízből kinyomkodott kenyereket, a tojást és a lisztet.Sózzuk-borsozzuk meghintjük piros paprikával.

Kis gombócokat formálunk belőle, közepébe kis mélyedést alakítunk ki az ujjunkkal ,beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.

Töltelékhez:

A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk, majd a paprikával együtt cikkekre szeleteljük.

Kevés olajon megsütjük sózzuk-borsozzuk és a végén ráöntjük a felvert tojásokat amit megsóztunk. Ha megsült, a húsfészkekre halmozzuk.