Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános lecsó recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg apróra vágott paprika
    • 0,5 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
    • 2 közepes padlizsán, megpucolva, felkockázva
    • 3 db apróra kockázott vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • olíva olaj
    • bors
    • őrölt kömény
    • sör

    Elkészítés:

    A hagymát egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsuk meg, majd ha megpirult, akkor tegyük bele a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Ezt követően jöhetnek a fűszerek: a bors, a kömény és a só. A lecsóhoz hasonlóan a padlizsános lecsót is süssük, ne pedig fedő alatt pároljuk. Ha a zöldségek elveszítenék a víztartalmukat, akkor azt egy kevés sörrel pótoljuk.
    A padlizsános lecsót fogyaszthatják magában, kenyérrel, vagy rizzsel.
    Ehhez az ételhez válasszanak egy könnyű fehérbort, mondjuk egy jó minőségű olaszrizlinget.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá