Padlizsános lecsó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 0,5 kg apróra vágott paprika
- 0,5 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
- 2 közepes padlizsán, megpucolva, felkockázva
- 3 db apróra kockázott vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- olíva olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- sör
Elkészítés:
A hagymát egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsuk meg, majd ha megpirult, akkor tegyük bele a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Ezt követően jöhetnek a fűszerek: a bors, a kömény és a só. A lecsóhoz hasonlóan a padlizsános lecsót is süssük, ne pedig fedő alatt pároljuk. Ha a zöldségek elveszítenék a víztartalmukat, akkor azt egy kevés sörrel pótoljuk.
A padlizsános lecsót fogyaszthatják magában, kenyérrel, vagy rizzsel.
Ehhez az ételhez válasszanak egy könnyű fehérbort, mondjuk egy jó minőségű olaszrizlinget.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.