Padlizsános lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 0,5 kg apróra vágott paprika
  • 0,5 kg meghámozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 közepes padlizsán, megpucolva, felkockázva
  • 3 db apróra kockázott vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • olíva olaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • sör

Elkészítés:

A hagymát egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsuk meg, majd ha megpirult, akkor tegyük bele a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Ezt követően jöhetnek a fűszerek: a bors, a kömény és a só. A lecsóhoz hasonlóan a padlizsános lecsót is süssük, ne pedig fedő alatt pároljuk. Ha a zöldségek elveszítenék a víztartalmukat, akkor azt egy kevés sörrel pótoljuk.
A padlizsános lecsót fogyaszthatják magában, kenyérrel, vagy rizzsel.
Ehhez az ételhez válasszanak egy könnyű fehérbort, mondjuk egy jó minőségű olaszrizlinget.

Jó étvágyat!