Lecsó nokedlivel és kolbásszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg zöld paprika
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint (de el is maradhat)
- 25 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk.
A szalonnát apróra vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, majd amikor már levet eresztett, akkor a paprikát is, majd a négybe vágott kolbászt és sózzuk. Óvatosan a sóval, mert a kolbász és a szalonna is sós!
Lefedjük és készre főzzük.
A lisztből és a tojásokból kikeverjük a nokedli tésztáját, melyet forrásban lévő, sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Leszűrjük, majd a kész lecsóval tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »