Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó recept

Lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 vöröshagyma
    • 5 paradicsom
    • 5 paprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 cukkini
    • 2 kisebb csillagtök (vagy más fiatal zsenge tök)
    • egy csomó petrezselyem
    • egy csomó mangold
    • libazsír (olaj is lehet)
    • pirospaprika
    • bors
    • 15-20 dkg reszelt füstölt házi kecskesajt

    Elkészítése:

    Én kemencében, cserépedényben szeretem a legjobban. Előtte az alapanyagokat, ami mindig attól függ, hogy mi terem a kertben, jól megmosom és összedarabolom. Friss zsenge tök, cukkini, paradicsom, paprika, hagyma és sok más minden.

    Libazsíron megpuhítom a hagymát, pirospaprikát és lassan adagolva a zöldségek puhulási sorrendjében adagolom hozzá a zöldségeket. Megfonnyasztom őket, sózom, borsozom, bazsalikomot, tárkonyt, friss zöldség zöldjét aprítottam hozzá. Az idén nagyon sok mángold termett a kertben, azt is megmostam és felaprítva a lecsóhoz adtam.

    Az egészet átöntöttem egy nagy cserépedénybe, néhány marék rizst szórtam rá és egy kis csirke alaplét öntöttem hozzá, hogy a rizstől ne nagyon sűrűsödjön be. A tetejét füstölt kecskesajttal szórtam meg és egy 40-45 percre belöktem a kemencébe lefedett cserépedényben.

    Az ízletes lecsót báránysült, libasült mellé köretként kínáltam, de főételként is megállja a helyét.
    Ki kell próbálni! Ha nincs kemencénk, sütőben is nagyon finom.

    Tipp:

    Az ízletes lecsó egyedüli titka, a friss hozzávalók felhasználásában rejlik. Amikor lecsót készítünk lehetőleg friss paradicsomot és paprikát használjunk. Soha ne siessünk a lecsó készítésével azt mindig lassú tűzön, közepes lángon készítsük. Számtalan lecsó recept létezik, melyek különbözhetnek a hozzávalókban és fűszerezésükben egyaránt. A lecsó recepteknek számtalan változata van hideg lecsó, meleg lecsó, húsos lecsó és vegetáriánus lecsó receptek. Mindegyik lecsó recept különleges a maga nemében, mi is variálhatjuk a hozzávalókat kedvünk szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá